Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Οδηγίες για μετά τα σφραγίσματα.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Ειδικός Παιδοδοντίατρος:
Δέρη Κουτσάκη D.D.S., Μ. Clin. Dent.
Υπεύθυνη Παιδοδοντιατρικού Τμήματος ΚΠΜ


Οδηγίες για μετά τα σφραγίσματα.

Για να φτιάξουμε τα σφραγίσματα στο δόντι σου χωρίς να πονέσεις, έπρεπε πρώτα να το κοιμίσουμε.

Μαζί με τα δόντια σου όμως, κοιμήθηκαν (μούδιασαν) τα χείλη σου και λίγο το μάγουλό σου και γι αυτό δεν τα καταλαβαίνεις. Επειδή υπάρχει κίνδυνος να δαγκώσεις το χείλος σου, κράτησε ανάμεσα στα δόντια σου (για 1 ώρα περίπου) το τολύπιο που σου δώσαμε.

Αυτό θα σου θυμίζει ότι το χειλάκι σου ,τώρα που κοιμάται, κινδυνεύεις να το δαγκώσεις χωρίς να το καταλάβεις( αφού δεν θα πονάει). Γι αυτό μη το δαγκώσεις, μη το τρίβεις και μη το πειράζεις μέχρι να ξεμουδιάσει. Ίσως αργότερα και με τη πάροδο της αναισθησίας έχεις κάποια ενόχληση στη περιοχή του σφραγίσματος.

Αν η ενόχληση είναι έντονη και πονάς μπορείς αν θέλεις να πάρεις κάποιο παυσίπονο.

Φαγητό μπορείς να φας και αμέσως μετά το σφράγισμα εάν θέλεις, είναι καλύτερα όμως να περιμένεις να ξεμουδιάσουνε πρώτα τα δόντια σου.

Το βούρτσισμα των δοντιών στη περιοχή του σφραγίσματος είναι απαραίτητο. Επειδή η περιοχή αυτή μπορεί να είναι ευαίσθητη τις πρώτες μέρες μετά το σφράγισμα, χρησιμοποίησε μαλακή οδοντόβουρτσα και με προσεχτικές κινήσεις καθάρισε τα δόντια και τα ούλα.

Αν τα δόντια που σφραγίσαμε έχουνε κάποια ευαισθησία στο κρύο μην ανησυχήσεις. Αυτό πρέπει να περάσει σταδιακά μετά τις πρώτες 7-10 ημέρες, αλλιώς, ενημέρωσε μας να το φροντίσουμε.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και ευχόμαστε την επόμενη φορά, ακολουθώντας το προληπτικό μας πρόγραμμα, να μας επισκεφτείς χωρίς να χρειάζεσαι σφραγίσματα.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: